Penis şekli, boyutu ve büyüklüğü her erkekte değişir ve erkeğin vücut beden ölçüleri penis boyuyla orantılı değildir. Dik bir penis endişe nedeni değilken, kavisli bir penis endişe kaynağı olabilir. Bazı penisler sola veya sağa, yukarı veya aşağı eğri olabilir.
Peniste iki tür eğrilik vardır: 1. doğuştan, 2. sonradan meydana gelen.
Doğuştan olan eğriliklerde, eğriliğin derecesinde artış ereksiyon sırasında penisde bir ağrı izlenmezken, sonradan meydana gelen eğriliklerde ereksiyon sırasında bir ağrı ya da açısında bir artış olabilir.
Kavisli penisiniz ereksiyon olduğunuzda ve cinsel ilişki sırasında rahatsızlığa neden oluyorsa veya penis eğriniz artıyorsa bir üroloji uzmanına başvurun.
Kavisli Penis Normal Mi?
Eğer kişinin doğuştan kavisli bir penisi varsa bu normaldir diyebiliriz. Cinsel ilişki esnasında kişide problem yaratmıyorsa, kesinlikle düzeltilmesi önerilmez. Genel bir kural olarak, kavisli bir penis tipik olarak tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymaz. Eğer kavis artmıyorsa, eğrilik açısı 30 dereceden fazla değilse, ereksiyonda ağrı oluşturmuyorsa endişelenmeyin. Tersi durumda eğrilik artıyorsa, ereksiyonda ağrı varsa PEYRONİ HASTALIĞI (Sandean, 2021) olabilir. Bu durumda mutlaka gecikmeden tedavisine başlamanız için bir üroloji uzmanına başvurun
Kavisli Bir Penis Nasıl Ölçülür?
Penis şaftının açısını basit bir açı ölçer ile ölçebilirsiniz. Bunun için mutlaka sert ve erekte bir penise ihtiyacınız olması gerekir. En doğrusu üroloji muayenesi olmak, muayeneye gitmeden önce erekte penisin fotoğrafını çekmek en mantıklı hareket olacaktır.
Kavisli Bir Penis İçin En İyi Seks Pozisyonları Nelerdir?
Evet, kavisli bir penisin varsa farklı pozisyon tercihleriniz olabilir. Eğer penisiniz aşağı yöne kavisli ise ters kovboy, köpek pozisyonu; eğer yukarı yöne kavisli ise misyoner ya da kovboy pozisyonu; sağa ya da sola kavisli ise partnerinizi sırt üstü sağa ya da sola devirerek ilişkiye girmek çok daha kolay bir cinsel ilişki sağlayabilir.
Kavisli Penis Tedavisi
Tedavi seçenekleri eğriliğin doğuştan mı yoksa Peyroni hastalığı nedeniyle mi geliştiğine göre değişir. Doğuştan kavis varsa ilaç tedavisi gündeme gelmez. Kişinin cinsel tecrübesi var mı, varsa herhangi bir sıkıntı çekmiş mi? Buradaki en hassas soru hastanın cinsel ilişkide sıkıntısı var mı, penetrasyon yani penisin vajinaya girmesinde bir problem oluyor mu olmuyor mu? Eğer sıkıntısı yoksa kesinlikle bir operasyon yapılmaz.
Peki operasyonun riskleri var mı?
Eğer eğrilik doğuştan ise penil kurvatür onarımı dediğimiz bir operasyon yapılabilir. Kolay fakat belli riskleri mevcut olan bir prosedürdür. Operasyon, penisin eğri olan kavisine ters taraftan dikiş atılarak ya da kavisin iç tarafındaki alana yama konularak yapılır. Özellikle operasyon sonrası penis his kaybı, geçici süre devam eden ereksiyon kayıpları ya da ereksiyon sırasında dikiş konulan yerde ağrı hissi ve konulan kalıcı dikişin cilt altından ele gelmesi gibi durumları kişi göze almalıdır.
Eğer sonradan meydana gelen bir eğrilik ise, mesela Peyroni hastalığı gibi, hastanın durumuna göre bir tedavi protokolü seçilir.