İnterstisyel sistit / kronik pelvik ağrı sendromu olan erkekler ve kadınlar ve kronik prostatit / kronik pelvik olan erkekler için genel vücut masajına karşı hedeflenen fizik tedavi tekniklerini değerlendirdi.
Hastalara haftada 1 saatlik tedavi seansları uygulandı. ziyaret sayısı 12 haftalık bir dönemdi
Tedavinin bitiminden sonraki 2 hafta içinde yapılan sonuç değerlendirmesinde, hastalara daha iyi, aynı veya daha kötü hissettikleri soruldu ve sonuçlar orta veya belirgin bir iyileşme olduğunu gösterdi. Genel olarak, hastaların %57'si fizik tedaviye yanıt verirken, genel masaja yanıt verenlerin oranı %21'di, bu önemli bir farktı. Çok az yan etki bildirildi ve bu şikayetler tedaviler sırasında ortaya çıkan geçici ağrı olaylarıydı.
Peters, "Bu ilk cesaret verici sonuçlar, miyofasyal fizik tedavi yöntemlerinin hastalara anlamlı klinik fayda sağladığını gösteriyor" dedi.
Ancak sonuçların istatistiksel önemi göz önüne alındığında bu yetersiz bir ifade.
Erkeklerde ise fizik tedaviye yanıt verenler ile masaja yanıt verenler arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı değildi. Ancak ilginç bir şekilde, yanıt oranları kadınlardan daha yüksekti. Erkeklerin yüzde altmış yedisi fizik tedaviye yanıt verdi; %45'i genel masaja yanıt verdi.
"Pilot çalışmanın sınırlamaları, randomize edilen çalışma katılımcılarının sayısının fizik tedavinin etkinliğini kesin olarak değerlendirmek için yetersiz olması ve gerçekten istatistiksel anlamlılık aramaya güç vermemesi, ancak bunun çok etkileyici olduğunu göstermemiz gerçeğiydi." Peters bitirdi.